12 september 2022

Dag 20. Maandag 5 september 2022. New Braunfels – Austin 80 mijl

We ontbijten in het hotel en gaan dan snel op pad. Als eerste gaan we naar Buc-ee’s in New Braunfels. Een tankstation, maar omdat in Texas alles groter is, is dit geen gewoon tankstation. Tot voor kort hadden wij er nog nooit van gehoord. De keten staat bekend om zijn schone toiletten, overvloed aan benzinepompen en unieke gerechten zoals Beaver Nuggets-snacks. Bij de vestiging die wij bezoeken kunnen 120 (!) auto’s tegelijk tanken en het was tot juni jl. de grootste “buurtwinkel” ter wereld met een oppervlakte van 66.335 vierkante meter, inmiddels is er een nog groter vestiging in Texas bijgekomen. We kijken ons ogen uit. Dit is geen tankstation winkel meer, dit is een warenhuis waar van alles te koop is. En natuurlijk volop eten en drinken. Van vers belegde broodjes tot vers gebrande en gesuikerde en chocolade pinda’s en noten en natuurlijk 100 soorten beef jerkey en een overvloed aan alles waar suiker in zit. De mascotte Buc-ee’s is er ook aanwezig en we gaan ermee op de foto, deze kans krijgen we niet iedere dag.
Daarna rijden we door naar de outlets in San Marcos. Er zijn er twee die tegen elkaar aan liggen. We zijn er 11 jaar geleden ook geweest en we willen eigenlijk niets kopen, maar we kunnen er ook niet aan voorbijrijden. Eerst gaan we naar de Tanger Outlet waar we een rondje doen maar toch snel 2 uur zoet zijn. Daarna gaan we naar de Premium Outlet maar inmiddels is het 13 uur en alle Amerikanen zijn vrij in verband met Labor Day weekend en het lijkt erop dat ze ook allemaal vandaag hebben besloten om te gaan shoppen. Sommige winkels hebben buiten een wachtrij, andere winkels hebben binnen een gigantische wachtrij voor de kassa.
We lopen snel ons rondje en eten een Philly Steak-broodje in de foodcourt. Voor we het weten zijn we ook in deze mall al weer 2 uur zoet. Dan vervolgen we ons weg naar Austin. Het is druk op de weg, maar Jos laat zich niet gek maken achter het stuur. Het hotel in Austin hebben we vanochtend pas geboekt. Het is de Drury Inn geworden. Iets duurder dan de eerdere hotels maar zeker waar voor het geld. We maken eerst even gebruik van de guest laundry. We hebben nog genoeg schone kleding bij ons, maar de hitte maakt dat de vuile kleding in een warme auto een onaangename geur uit de waszak laat komen. Dus even een wasje draaien, kan nog net voor Happy Hour.
Daarna gaan we in de lobby naar de Happy Hour die inclusief in de hotelprijs is opgenomen. Tussen 17.30 en 19.00 uur krijg je 3 drankjes per persoon (soft drink, bier, wijn, cocktails of sterke drank) en er is een buffet met snack-achtige hapjes waar je gratis gebruik van kunt maken: nacho’s met kaassaus en salsa-chilidip, broodjes hotdog, mashed patato’s met bacon, gestoomde gemixte groenten, salade , gehaktballetjes in saus, soep; het is er allemaal. 3 drankjes in 1,5 uur is in ieder geval stevig doordrinken. De snacks waren – zoals de vrolijke receptioniste zei - bedoeld om te voorkomen dat we verhongeren. De snacks zijn voldoende als avondmaaltijd. Met zo’n extra service valt ook de hotelprijs weer mee.
We hangen nog wat op de kamer, drinken nog wat, schrijven aan ons verslag en sorteren foto’s en ondertussen fungeert de TV als bewegend behang. We zappen langs kanalen en komen altijd wel wat tegen. Het is het begin van het college football seizoen en daar schijnt heel sportminnend Amerika zich op te verheugen. Als er geen football is, dan is er altijd wel baseball, basketball, of andere sporten, zoals een wereldkampioenschap messenwerpen of een wereldkampioenschap bull riding. Het hoeft nergens over te gaan.