05 september 2022

Dag 17, vrijdag 2 september 2022. San Antonio - Bandera

Vandaag zullen we San Antonio verlaten en ons weg vervolgen naar Bandera, Cowboy Capital. Qua route was het handiger geweest om vanuit Fredericksburg naar Bandera te gaan en dan pas naar San Antonio, maar omdat Bandera eigenlijk alleen maar echt leuk is in het weekend en het is bovendien Labor Day, kiezen we voor deze volgorde.
Maar eerst gaan we nog een keer naar downtown San Antonio. We hebben online kaartjes gekocht voor Go Rio, met een soort van rondvaartboot waarmee je zo’n 25 minuten over de San Antonio River vaart. We zijn niet zo heel scherp deze ochtend, op de bevestiging staat dat we de kaartjes op moeten halen op Alamo Plaza, maar als we daar aankomen zien we de office niet. Jos herinnert zich dat hij die aan de riverwalk heeft gezien, dus lopen we terug naar de riverwalk. Daar aangekomen zegt de hostess dat we toch echt terug moeten naar Alamo Plaza waar de kaartjes in de Mall op te halen zijn. Pffff we wilden vroeg zijn vandaag maar zo schiet het niet op. We lopen door de lekkere koele mall, halen de kaartjes op en strijken voor het eerst deze vakantie neer bij Starbucks. Lang zijn wij echte fans geweest van Starbucks, nu verkiezen we eigenlijk de lokale alternatieven die niet van een keten zijn.
Het is een stuk drukker dan eerder deze week in de stad. Goed te merken dat het (laborday)weekend voor de deur staat.
In de mall zijn meer dan 100 winkeltjes gevestigd evenals restaurants en een hotel met1000 kamers. Als de koffie op is gaan we weer terug naar de riverwalk. We komen langs de Buckhorn Saloon and Bar, tevens Texas Rangers Museum. We ontdekken dat ook PWC een vestiging heeft in San Antonio, boven de whikey stokerij.
Dan zijn we eindelijk bij Go Rio en kunnen we met de rondvaartboot mee. Het is een leuke tocht die zeker de moeite waar is, maar we hebben een wel verschrikkelijk flauwe, irritante gids, die denk dat dit het begin is van zijn stand-up comedy carrière.
Na het tochtje halen we onze auto op bij La Quinta hotel en rijden in een half uur naar noord San Antonio voor de shops at la Cantera een luxe openlucht winkelcentrum. Voor ons is dat niet zo bijzonder maar in Amerika waar winkels eigenlijk altijd onderdeel zijn van een overdekt winkelcentrum wel. Er zijn leuke winkeltjes en doordat er nog een laatste restje sale is, veel koopjes. Wij moeten ontspullen dus we kunnen ons goed beheersen, op de aankoop van 2 t-shirtjes na. We willen niet te laat in Bandera zijn dus blijven we niet te lang, maar je zou je hier makkelijk een dag kunnen vermaken.
Vlakbij het winkelcentrum is een Olive Garden gevestigd, een Italiaans restaurant van een keten waar wij nog nooit zijn geweest en die daarom op ons to-do lijstje staat. We stoppen voor een hele snelle maar lekkere lunch – Fettucini Alfredo en een lakkere salade - en na 30 minuten zijn wij weer op weg naar Bandera.
Bandera is een klein dorp van 900 inwoners. Er zijn maar weinig hotelfacaliteiten. Naast de Best Western die ruim $250 per nacht vraagt voor dit weekend is er nog A Place to Stay waar je 2 nachten voor $200 hebt. Wel werd bij dit hotel vermeld dat er een gedeelde badkamer is. Eigenlijk willen we dat nooit, maar we gokken erop dat het rustig is en hebben dit maar geboekt.
Als we aankomen is het een toch wel bijzonder uitziend gebouw. We hebben een code gekregen die ons toegang moet verschaffen maar het is een heel gedoe voor we de deur open hebben. Dan staan we niet in een lobby, maar in een woonkamer. Als snel blijkt het meer op een hostel te lijken dan op een hotel. Gelukkig wel met een eigen kamer met tweepersoonsbed en geen bunks. Op de deur staat waar we moeten wezen “Jos”. Het ziet er verder prima uit en op nog maar 1 andere deur staan een naam. Het zal dus wel rustig blijven. We zien nog een ander stel en een bijzondere mevrouw met looprekje, waarvan we de indruk krijgen dat zij een permanente bewoonster is. Ze is op zichzelf en wij dus ook.
We lopen nog even naar de overkant van de straat naar de Visitor Information, waar we hartelijk worden ontvangen en met een royale verzameling folders gaan we er weg.
We doen een rondje Bandera, drinken een biertje in Arcky’s Silver Dollar Saloon - ze hebben er alleeen Shiner Bock en er wordt hier binnen nog volop gerookt - doen hetzelfde bij de 11th Street Cowboy Bar waar ze gewoon Blue Moon bier hebben en gebruiken OST (Old Spanish Trail) voor ons diner. Daarmee hebben we alle plekken gehad die het Visitor Center als Must See had aangeduid.
Voor twee nachten lijkt Bandera een prima plaats.