02 september 2022

Dag 15 woensdag 31 augustus San Antonio -Zoo & River Walk

We starten de dag met een eenvoudig ontbijt in het hotel. In dit hotel zie je, net als in eerdere hotels, duidelijk het personeelsgebrek dat er is na corona. De kamer wordt tussendoor niet schoongemaakt. Als je schone handdoeken wilt of een schoon zakje in de prullenbak moet je er zelf achteraan, waarna het geen probleem is om dat te krijgen. Ook de ontbijtzaal is opgeheven en het is nu "grab & go". Je haalt de ontbijtitems die je wilt en eet die op je kamer op. Het scheelt iemand die de ontbijtzaal op orde moet houden. De klus van het kamermeisje om na vertrek van de gasten de kamer schoon te maken is vast wat groter geworden.
De temperatuur is met 30 graden goed, maar het is bewolkt. Wij vinden dat helemaal niet erg want dan is het toch iets minder warm; ideaal weer om naar de San Antonio Zoo te gaan. Maar niet voordat we uitgezocht hebben of er nog een disount is. Hollanders zijn gek op korting, maar Amerikanen zijn de overtreffende trap als het gaat om coupons en andere vormen van korting. Waar de entree doorgaans voor twee personen $64 is wordt het voor ons uiteindelijk $38. We printen de tickets in de lobby en gaan op weg naar de Zoo die 5 km verder op ligt. Als we aankomen is het wat onduidelijk hoe het zit met parkeren. Er is een groot parkeerterrein met symbolen waar je aan kunt herkennen in welk deel je staat, dat lijkt ons de bezoekersparkeerplaats, maar aan het begin van het terrein staat ook een bord dat het terrein is voor medewerkers en andere auto's worden weggesleept. We vragen het voor de zekerheid maar even en de auto kan hier toch gewoon (gratis) geparkeerd worden.
De Zoo is niet heel groot maar wel mooi opgezet. Ook hier is het erg rustig. We zien meer personeel dan bezoekers. De dieren hebben vast last van de warmte want er laten maar weinig dieren zich zien. Als we het reptielenhuis binnen gaan zien we op deur dat het hier binnen "cool" is en dat het ook een "shelter" is. Niet lang daarna begrijpen we dat laaatste want het begint hard te regenen en binnen no-time staan de paden blank.
Wij staan gelukkig droog bij de reptielen en als we alles gezien hebben wachten we nog zo'n 15 minuten waarna het weer opklaart, de zon te voorschijn komt en het meteen weer erg vochtig warm wordt. Voor de dieren is dit buitje ook vast prettig geweest want - hoewel steeds nog niet echt actief - laten de dieren zich buiten zien. We genieten van de beren, olifanten, nijlpaarden, neushoorns, leeuw en giraffe. Helaas blijven de Zebra's onvindbaar. Er is ook een prachtig aquarium deel met de mooiste vissen en bijzondere kwallen. De vogels zijn kleurrijk en we zien zelfs het symbool van Amerika; de Bald Eagle. Een dierentuin is echt aan ons besteed.
Daarna vertrekken we en lunchen bij een Mexiaans tentje. Het 2e lunchgerecht is gratis dus we eten lekker en voor een prikkie. We slaan nog wat cola zero in bij de Walgreens en rijden dan door naar ons hotel. We parkeren de auto en lopen richting het centrum. Het is wederom rustig. We hebben goede verhalen gelezen over de happy hours in deze regio, maar helaas niet onthouden waar dus we lopen wat zoekend rond in downtown. We weten van het happy hour in de Tower of America, maar dat staat voor morgen op het programma. Uiteindelijk worden we verwezen naar de Biergarten die dagelijks van 12pm tot 10pm happy hour heeft. 2 Biertjes worden aangeprezen maar het zegt ons niets. We krijgen een proefglaasje en dat smaakt naar meer, dus bestellen we beiden een biertje. We schikken toch wel wat als de serveerster (compleet met dindlejurk) aan komt lopen met 2 glazen van 1 liter bier. We nemen er maar snel een appetizer bij want zonder iets te eten gaat dit vast niet goed.
Het duurt niet lang voordat er ook aan andere tafeltjes gasten gaan zitten (we zijn dus toch niet de enige toeristen in San Antonio) en ook zij krijgen zo'n mooi literglas vol met bier voor zich. Het voelt toch anders als iedereen zo'n groot glas bier heeft, dan dat je daar alleen mee zit. Er is een zanger met gitaar en uiteindelijk een prima plek om te zitten. De appetizer (chicken eggrol) is echt erg lekker klaargemaakt. We zijn toch wat onrustig wat de rekening zal zijn van ons Happy Hour, al staat op het affiche dat je $5 korting krijgt op je biertje. In Fredericksburg betaalden we $8 voor een klein IPA-biertje. Dit is San Antonio dus we verwachten nog $20 per biertje te moeten betalen, maar het valt enorm mee. Gedurende Happy Hour is een liter bier maar $8. We krijgen het niet helemaal op, maar we krijgen een to-go-cup om ons bier mee te nemen. In San Antonio is het -in tegenstelling tot veel andere plaatsen in de USA- toegestaan om met alcohol op straat te lopen. We lopen nog wat over de River Walk. De meeste terassen zijn leeg, op drukke terassen zijn 2 tafeltjes bezet. Als de verlichting aan gaat ziet het er gezellig en sfeervol uit, jammer dat er zo weinig mensen zijn.
Wij vinden het mooi geweest, dus terug naar het hotel dat gelukkig op loopafstand ligt.