31 augustus 2022

Dag 13 Maandag 29 augustus 2022: Fredericksburg - Becker Vineyards - Fredericksburg (33 mijl)

Als je meerdere dagen op dezelfe plaats verblijft ga je vanzelf wat rustiger aan doen. Het is dan ook al tegen 10-en als we op pad gaan. Eerst pikken we nog wat verdwaalde geocaches op en dan gaan we naar "the Pottery". In een toeristenfolder stond dat je hier een gratis pot kreeg en ja we zijn wel Hollanders dus bezoeken we de winkel. Ze hebben er niet alleen potten maar allerlei prullaria en het is maar goed dat ons appartement nog niet is opgeleverd en de inrichting van woonkamer en balkon nog niet bepaald zijn wat anders zwicht je toch makkelijk voor al die vrolijke kleuren. We kopen onze eerste (en waarschijnlijk laatste) souvenir van deze vakantie: een leuke cowbowlaars. Na het afrekenen mogen we met de cassiere mee naar buiten en daar kunnen we uit een rek daadwerkelijk een pot uitzoeken. Best nog een grote waar we een klein inieminie potje hadden verwacht. We mogen 2 koffers p.p. mee terug naar Nederland nemen, dus deze pot gaat met ons mee. Hopen dat hij de reis overleeft.
We zouden, om wat "natuur" aan de vakantie toe te voegen, naar Enchanted Rock State Natural Area kunnen gaan, ware het niet dat het met 110 graden Fahrenheid (43 graden Celcius) erg warm is. De wandeling is maar 1,1 kilometer maar stijgt erg, dus we besluiten deze inspanning niet aan te gaan. We gaan shoppen in mainstreet en dat is goed te doen aangezien alle winkels de airco volop hebben draaien. Het overgrote deel is toeristische prularia maar er zijn ook leuke boetiekjes. Esmée ziet een geweldige cowboyblouse maar gelukkig moeten we ontspullen want $275,= is wel serieus geld voor een stukje stof. Ook zonder te moeten ontspullen was deze mooie blouse niet met ons mee naar huis gegaan.
Vanochtend hebben we geen gebruik gemaakt van het zoete-gebakjes-ontbijt in het hotel dus kiezen we voor een ietwat vroege lunch. Het valt niet mee voordat we iets gevonden hebben want op maandag is Fredericksburg uitgestorven en veel winkels en restuaurants zijn tot woensdag gesloten. Uiteindelijk valt ons oog via tripadvisor op de Texas Sunrise en dat blijkt een zeer goede keuze te zijn. Prima eten in een leuke sfeer, met goede bediening, we zijn er zo gevoelig voor.
Na de lunch gaan we nog even naar het marktplein waar een virtual cache ligt met 6 tussenpunten. Maar het is zo warm dat het ons niet lukt om de markers rustig te lezen. We nemen wat foto's en zien later wel of we de virtual op kunnen lossen. In de winkeltjes zijn allerlei bordjes te zien met leuke en goede spreuken. Wie kent Angela Davis nog, een prominente voorvechtster van mensen- en vrouwenrechten? En wat te denken van een boekje over mannen en horloges? Volgens Esmée een standaardwerkje voor vrouwen met een man met een horlogetic.
We bekijken nog wat winkeltjes, drinken koffie en rond half vier reizen we af naar de Becker Vineyards op 15 mijl van Fredericksburg. Volgens het Visitor Centrum de wijngard voor droge witte wijnen. Voor $26 (!) krijgen we 6 proefglaasjes wijn, en uiteindelijk mogen we het glas houden. Jos moet nog terugrijden dus we besluiten te delen. Bij de proeverijtjes bij de Brewery's krijg je de proeverij met glaasjes en zoek je een plaatsje waar je die op je gemak opdrinkt. Bij de winery gaat het er anders aan toe; we krijgen een ober toegewezen die ons vertelt over de wijnen terwijl wij aan de bar moeten blijven staan.
We kiezen één wijn (het is wel een erg ieniemienie beetje, erop gebaseerd dat je niet samen deelt) proeven die en gaan door naar de tweede tot we er zes gehad hebben. Doordat de ober blijft wachten en wij wat aan de bar hangen volgt het elkaar allemaal snel op. De witte wijn wordt voor onze smaak wat te warm geschonken (55 graden fahrenheid, dus 12 graden celsius). Ook de sfeer is wat anders dan bij de brewery's, minder informeel en wat andere type mensen. We vallen ook wat uit de toon in onze korte broek. We nemen na de proeverij nog even plaats in de tuin die echt super is. Precies zoals je op tv ziet. We hebben eigenlijk geen zin om uit eten te gaan en stoppen bij de Walmart voor een footlong belegd broodje en een maaltijdsalade, dan rijden we terug naar het hotel.