22 augustus 2022

Dag 1: Woensdag 17 augustus 2022 Etten-Leur --> Schiphol

Het is vandaag een wisselende dag in alle opzichten. Het weer wisselt van warm en benauwd naar regen en enigszins verkoelend. Esmée moet nog werken en Jos is al vrij; hij moet nog wel even een verplichte servicebeurt aan de Sorento laten uitvoeren. Esmée heeft haar koffer al gepakt en Jos moet er nog mee beginnen. We lijken nog veel te doen te hebben, maar we zijn er uiteindelijk toch redelijk snel mee klaar. In tegenstelling daartoe, bij alles wat we in winkels willen/moeten doen, worden we aardig gefrustreerd door oudere medemensen die blijkbaar vandaag hun "extreem rustig aan doen dag" hebben. Eentje heeft vijftig flessen voor de flessenautonaat en die zijn allemaal in elkaar gedeukt, waardoor ze een voor een losgedraaid en volgeblazen moeten worden; anders slikt de automaat ze niet. Een andere bejaarde bedenkt bij het afrekenen dat er nog iets vergeten is en dan gaat zoiemand rustig op zoek naar hetgeen vergeten is en staat de rest van de rij gegijzeld te wachten. Hetzelfde effect wordt gesorteerd door een mevrouw die contant alle kleingeld wil opmaken, maar door haar slecht ogen duurt zoiets dan eindeloos lang.
Jos ontdekt dat de hotelreservering bij Van der Valk op de verkeerde dag staat, terwijl de shuttle-bus wel voor de goede dag is gereserveerd. Een telefoontje regelt dat allemaal gelukkig snel, dus kunnen we 's-avonds gewoon ons bedje bij deze hotelketen - als onderdeel van een park-sleep-fly-arrangement - toch benutten. We hebben de laatste jaren gemerkt dat de avond ervoor vertrekken, rust geeft aan het reisprogramma en het je vakantie met een dag verlengt.
Van der Valk heeft inmiddels door dat ze minstens zoveel kunnen vragen voor parkeergeld als Schiphol en daarmee is het arrangementje fors in prijs gestegen. We kunnen redenen bedenken dat dit door Corona komt, maar ook door de oorlog in de Oekraïne, de krapte op de arbeidsmarkt of de forse indexatie van van alles en nog wat. Ze zijn gewoon de helft duurder geworden. Maar op vakantie wil je niet op een eurotje meer of minder kijken. Het diner is lekker met gebakken mosseltjes en garnalenkroketjes en gekookte mosseltjes en een kipsatégerecht, begeleid door een flesje souvignon blanc. De gerechten zijn goed klaargemaakt en smaken prima, evenals het flesje wijn. Je kan je vakantie slechter beginnen. De Braziliaanse restaurantmanager heeft een lange dag achter de rug, maar vindt toch nog tijd om met ons zijn wereldbeeld te delen; hij gaat er even bijzitten. Man met het hart op de goede plaats en soms lekker een beetje te kort door de bocht. Hij wil graag weten waar we naar toe gaan en schetst ons dat we misschien wel te laaat naar Schiphol gaan met de gereserveerde shuttle van het hotel. We zullen het zien. Vandaag geen zorgen voor morgen.

Reageer hier