23 augustus 2022

Dag 5: zondag 21 augustus: Fort Worth Stockyards & downtown (26 mijl)

Vandaag is om 11.45 de old west gun fight show bij de Stockyards, dat willen we natuurlijk wel meemaken.

Maar als we aankomen is het nog te vroeg, dus eerst zien we nog een keer de cattle drive. Het blijken 17 longhorns te zijn, een voor iedere tien jaar van 170 jaar Stokyard historie. Leuk om het nu vanaf een andere positie te zien. Dan lopen we naar het Stockyard Station voor de gunfight. Tja wat zullen we daar over schrijven,... Het is een toneelstukje van bejaarden die, gesubsidieerd door de winkeliersvereniging, een stukje cultureel erfgoed bewaken. Het geheel is nu een toneelstukje van een kwartier met flauwe grappen en een gunfight van nog geen 3 seconden, waarna alle boeven roerloos blijven liggen. We hopen dat, gezien de leeftijd van de spelers, er geen echt blijft liggen.
Vervolgens gaan we naar een toeristische atractie die we doorgaans snel voorbij lopen, maar dit jaar wilde Esmee het graag doen: met een longhorn op de foto. Het is super commercieel. Je gaat in de rij staan en als je aan de beurt bent schrijf je je naam op de lijst geeft $5 en vervolgens kun je op de longhorn plaatsnemen. De foto moet je zelf nemen en binnen 2 minuten mag je weer afstappen. Mooi verdienmodel want de animo is ernorm.
Esmée klimt soepeltjes op de stier en Jos maakt de foto's; een goede taakverdeling.
We hebben het plan om vandaag het historische centrum van Fort Worth te bezoeken, maar eerst gaan we een hapje eten bij de Golden Coral, een welbekend buffetrestaurant in bijna heel Amerika. Fort Worth, ook wel bekend als Cowtown, is net zo historisch als Dallas. Maar de oudere buurten hebben vaak verschillende bouwstijlen. De historische buurten van Fort Worth hebben meestal meer huizen in de Craftsman-stijl en in Dallas staan meer huizen uit de Italiaanse Renaissance. Wij gaan naar Fairmount. De buurt dateert uit de jaren 1800 met huizen en bungalows van ambachtslieden. Het is een gezellige buurt. Veel mooie huizen, leuke en hippe eettentjes en volop groen. Een deel van de medische faciliteiten ligt in de buurt en dat is mogelijk medebepalend voor het welstandsniveau van deze omgeving.
Wij drinken er een biertje op een overdekt terras en dat is geen luxe, want het begint te regenen. Als het biertje op is en even droog is wandelen we terug naar de auto en keren huiswaarts. Onderweg maken we nog even een stop bij de flee market van de Henderson Street Bazar. Het is een bonte verzameling kramen, waarvan een deel permanent en een deel iedere dag wordt opgebouwd, afgebroken en mee naar huis genomen. De prijzen van cowboyboots en -hoeden ligt beduidend lager dan in de toeristenwinkels in de Stockyards. We zijn er net voor sluitingstijd, dus veel kraamhouders zijn al aan het inpakken, terwijl anderen nog hopen op een laatste klant.
Voordat we naar huis gaan, wippen we nog even binnen bij de Dollar Tree. Met dit tropischvochtige benauwde weer zijn we veel sneller door onze voorraad frisse kleding heen, dus en extra wasje hier en daar zal beslist noodzakelijk zijn. We kopen er even wasmiddel, opdat we dat niet steeds opnieuw in de hotels hoeven te kopen. Ook maar even een klein emmertje meegenomen voor kleine wasjes. Thuis gekomen eten we een hotdog en wat left overs uit onze to-go-box, want bij de maaltijd gisteren bleef er veel over. We zijn er ook niet rauwig om dat we niet nog even de deur uit zijn gegaan, want langzaamaan begint het behoorlijk te regenen en dat zal de hele nacht doorgaan.

Reageer hier